ЗСУ відійшли із Соледара, – тепер офіційно

Сили оборони України відійшли з позицій у місті Соледар Донецької області для збереження життів особового складу і закріпилися на нових підготовлених позиціях.

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у середу, 25 січня, в коментарі “Суспільному”.

“[Українські війська] закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання: не дали системно прорвати ворогу на Донецькому напрямку фронту і війти в тил, а потім рухатись на оперативний простір. Вибили максимально сил, першочергово живу силу особового складу, виснажили ворога”, — сказав він.

За словами Череватого, лінія фронту в Соледарі була вирівняна: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.

“Це війна. Кожен воєначальник з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога”, — зазначив Череватий.

Речник додав, що Російська Федерація хоче привернути увагу до “маленького міста Соледар на фоні того, що перед тим ворог отримав суттєві поразки на Київщині, в Харківській операції, Лиманській, Херсонській”.

Контекст

22 січня окупанти поширювали відео з візиту ватажка терористів “ДНР” Дениса Пушиліна до Соледара.

Уже 15 січня було відомо, що ЗСУ контролюють лише західну промислову околицю Соледара. Невдовзі українські війська відійшли і звідти, лінія фронту пересунулася, хоча Генштаб і далі повідомляв про ворожі обстріли по Соледару.

Читайте також:
Британська розвідка припускає, що ЗСУ залишили Соледар два дні тому (16 січня)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна