Концерти під час війни: чи варто відвідувати й де шукати ℗

Чи доречно розважатися, ходити в кіно чи на концерти в той час, коли у твоїй країні триває жорстока війна й гинуть люди? Після повномасштабного вторгнення РФ це запитання ставить собі багато українців, які перебувають на більш-менш безпечних територіях. Багатьом здається, що це неповага до тих, хто втратив близьких, та до військових, які ціною свого життя захищають нас на передовій.

Проте психологи наголошують: саме в такий важкий час особливо важливо знаходити можливість відволіктися, відпочити, отримувати позитивні емоції. Зрештою, бійці на фронті воюють зокрема й за те, щоб їхні сім’ї були в безпеці, могли радіти життю й забезпечувати міцний тил. Тому якщо вас порадує вечеря з друзями в ресторані чи похід на концерт – обов’язково варто хоч інколи дозволити собі таке задоволення.

Щоправда, якщо ресторани й кафе навіть під час воєнного стану працюють у багатьох українських містах, то з культурними заходами ситуація дещо складніша. Особливо якщо найбільшим щастям для вас є концерт улюбленого гурту з Європи чи Америки, які навряд чи найближчим часом приїдуть в Україну з міркувань безпеки. Проте й із цієї ситуації є вихід. Просто забийте в пошук фразу: концерти в польщі 2023. І обирайте з чималого переліку виступів не лише західних, а й українських зірок!

Концерт на підтримку України у Варшаві

У Польщі завжди було багато наших співвітчизників. До 24 лютого 2022 року в сусідній країні постійно або тимчасово (як заробітчани) мешкали більше мільйона українців, тож українське культурне життя у польських містах і до того було досить активним. А після повномасштабного вторгнення РФ, коли Польща гостинно прийняла сотні й сотні тисяч вимушених переселенців, які рятуються від війни, туди фактично перемістився й центр мистецького життя України.

Як і торік, цього року в Польщі відбудеться безліч концертів, зокрема й благодійних – на підтримку гуманітарних ініціатив та Збройних сил України. Афіша справді вражає, причому йдеться не лише про, скажімо, Варшаву, а й про інші польські міста. Українські та закордонні зірки виступатимуть також у Кракові, Вроцлаві, Гданську, Любліні, Жешуві тощо. Не варто забувати й про численні музичні фестивалі та клубні виступи різного спрямування – рок-, техно-, фольк- і так далі.

І це ще не все. Якщо ви надаєте перевагу поетичним читанням, зустрічам із письменниками чи акторами або гумористичним шоу й виступам у жанрі стендап – будьте певні, що й для вас у Польщі підготували чималу програму, зокрема й українською мовою. А коли вже будете там, майте на увазі, що більшість відомих музеїв також радо чекають українців, вхід для яких часто безплатний або принаймні пільговий.

І пам’ятайте: приємні емоції – запорука психологічної стійкості й здоров’я. А воно всім нам дуже потрібне. Треба ж мати сили на гучне і довге святкування нашої перемоги!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна