У боях за Бахмут загинув колишній “морський котик” зі США Деніел Свіфт

Американські військово-морські сили й державний департамент США підтвердили загибель колишнього бійця військового підрозділу спеціального призначення (SEAL) Деніела Свіфта.

Про це ввечері в п’ятницю, 20 січня, повідомило CNN.

Деніел В. Свіфт (Daniel W. Swift), який був оператором спеціального призначення 1-го класу, загинув в Україні на Донеччині в четвер.

Як інформує Rolling Stone, Свіфт воював разом з українськими військовими в районі Бахмута.

Адам Тіманн, колишній рейнджер армії США, який раніше воював в Україні зі Свіфтом і підтримував зв’язок із його взводом, розповів Rolling Stone, що під час операції в Бахмуті в ніч із 14-го січня російські сили вдарили про групі Свіфта з реактивного гранатомета. Були уражені Свіфт та ще двоє солдатів.

Співробітник американської розвідки, який першим повідомив Rolling Stone про смерть Свіфта, сказав, що той отримав важку черепно-мозкову травму і помер вранці в четвер (19 січня).

Інші двоє солдатів почуваються стабільно та одужують.

Відомо, що Деніел Свіфт дезертирував з армії в березні 2019 року. Після цього його позбавили знаку “морських котиків” – тризуба, вирішивши, що він не відповідає вимогам, які висуваються до службовців спецпідрозділу.

Державний департамент США в п’ятницю підтвердив нещодавню загибель громадянина США, який воював в Україні, але не надав жодних подробиць щодо її обставин.

“Ми підтримуємо зв’язок з його родиною і надаємо всю можливу консульську допомогу. З поваги до приватного життя сім’ї в цей складний час нам більше нічого додати”, – зазначив представник відомства журналістам.

Деніел Свіфт (крайній ліворуч) та українский канадець Григорій “Грег” Цехмістренко, який також загинув на Донеччині

Як зазначає CNN, Деніел Свіфт вступив до лав ВМС США у 2005 році, а в 2006 році завершив підготовку за програмою для “морських котиків”. За час служби в армії він отримав нагороди та відзнаки за службу в Іраку та Афганістані.

З біографії Свіфта випливає, що з початку 2014 року до кінця 2015 року він узяв перерву у службі. Останнім місцем його служби був підрозділ спеціальних бойових дій на Західному узбережжі.

Він залишив у США чотирьох дітей після розлучення.

Сестра Свіфта підтвердила його смерть, але відмовилася робити заяву від імені родини.

Читайте також:
Біля Бахмута Україна щодня втрачає “тризначну кількість” бійців, – німецька розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна