“Звільніть леопардів!” У Берліні сотні людей вимагають від уряду надати Україні танки. ВІДЕО

У столиці Німеччини Берліні ввечері у п’ятницю, 20 січня, почалася акція протесту проти небажання уряду Олафа Шольца передати Україні танки Leopard 2.

У центрі Берліна біля будівлі уряду зібралися кілька сотень людей  як українці, які проживають в Німеччині, так і німці й представники деяких інших країн, пише “Європейська правда“.

Люди тримають плакати з написом “Звільніть леопардів!”, вимагаючи передати танки українській армії.

Раніше цього дня міністр оборони Німеччини Бориса Пісторіус заявив, що західні союзники поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2 на зустрічі у форматі “Рамштайн”. Водночас він повідомив, що доручив своєму міністерству підготуватися до “дня, який, можливо, настане”.

Нагадаємо, прем’єр Польщі Матеуш Моравецький раніше натякнув, що Варшава може передати Україні роту танків німецького виробництва без згоди Берліна, якщо чекатиме погодження надто довго.

Читайте також:
На “Рамштайні” не дали згоди на постачання Україні танків Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна