Британія передасть Україні ще 600 ракет Brimstone

Велика Британія передасть ще 600 ракет Brimstone для допомоги Україні на театрі бойових дій.

Про це в четвер, 19 січня, заявив міністр оборони Бен Воллес, якого цитує Sky News.

“Це буде неймовірно важливо для того, аби допомогти Україні домінувати на полі бою”, – сказав глава МО Сполученого Королівства.

За його словами, Британі продовжить підтримувати Україну “цього року і наступного”, і Лондон це робитиме у довгостроковій перспективі.

“Якщо президент Путін робить ставку на те, що ми втомимося, він помиляється”, – заявив Воллес.

Також Воллес закликав Росію покинути українську територію: “Ми нікуди не зникаємо, пане Путіне. Ми у цьому надовго. Ми виступаємо на стороні України. Ви повинні змінити розрахунки, ви повинні зробити зміни. Ви повинні піти з України”.

Міністр зазначив, що життєво необхідно, аби Росія розуміла, що її витіснять з України, а український суверенітет буде відновлено.

Інформація про Brimstone з’явилась після підтвердження надання Україні Лондоном броньованих транспортних засобів і танків Challenger 2.

Ракети Brimstone. Довідка

Brimstone — ракети наземного або повітряного базування, розроблені компанією MBDA UK для Королівських військово-повітряних сил Великої Британії. Ракети класу “повітря-земля”, “земля-земля”, призначені для уражання танків, артилерійських установок, систем РЕБ, невеликих суден і десантних кораблів.

Запуски ракет Brimstone в Україні

Після виходу із пускової установки двигун розганяє ракету до надзвукової швидкості. Він має короткий час горіння та дуже низький рівень димоутворення, забезпечуючи дуже незначний візуальний та інфрачервоний слід. Це зводить до мінімуму можливість виявлення ракети ворогом.

Після використання в Афганістані ракетам Brimstone додали лазерне наведення. Це дозволило вибирати конкретні і пріоритетні цілі. Покращена Brimstone 2 надійшла на озброєння у 2015 році.

У листопаді 2022 року стало відомо, що військово-повітряні сили Великої Британії передали українським військам найновішу версію ракет Brimstone 2 із лазерним наведенням, дальність польоту якої майже вдвічі перевищує цей показник у попередньої моделі.

Читайте також:
Військові показали стрільби з пускової установки для ракет Brimstone. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна