Україні пообіцяли надати вже три батареї ЗРК Patriot

Україна має отримати від різних країн уже три батареї зенітних ракетних систем Patriot, які допоможуть захищати небо від російських ракет.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у вівторок, 17 січня.

“…Сьогодні прозвучала дуже важлива новина від прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Новина фактично у продовження наших із ним нещодавніх переговорів. Україні буде надана ще одна батарея Patriot. Дякую, Марку!” – сказав Зеленський.

“Тобто маємо вже три гарантовані батареї. Але це тільки початок. Працюємо над новими рішеннями для зміцнення нашої ППО”, – додав президент України.

Раніше цього дня прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте повідомив президенту США Джо Байдену, що Нідерланди запропонують Україні зенітний ракетний комплекс Patriot слідом за Сполученими Штатами Америки й Німеччиною.

Читайте також:
Українські військові прибули до США для навчання роботі із ЗРК Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна