Путін цинічно заявив, що почав “СВО”, щоб “припинити війну” в Україні

Президент країни-агресорки Володимир Путін заявив, що РФ розпочала так звану “спеціальну воєнну операцію”, щоб припинити війну, яка відбувалася в Україні з 2014 року.

Про це він заявив на зустрічі з російськими ветеранами Другої світової війни та жителями блокадного Ленінграда, що відбулася 18 січня у Петербурзі. Відео з висловлюваннями Путіна поширила державна агенція ТАСС.

“По суті, повномасштабні воєнні дії на Донбасі з 2014 року не припинялися – із застосуванням важкої техніки, артилерії, танків та авіації. Це все відбувалося. Все, що ми робимо сьогодні, зокрема й спеціальна воєнна операція, — це, як я вже неодноразово говорив, спроба зупинити цю війну. Ось у чому сенс нашої операції. І захистити наших людей, які там на цих територіях проживають”, – заявив Путін.

За його словами, Росія вважає Донбас своєю історичною територією та “історично примирилася” з тим, що після розпаду СРСР ця територія перейшла Україні. Але російська влада, за його словами, “не могла не відреагувати на те, що стало відбуватися” в Україні після Євромайдану у 2014 році та зміни влади, “коли почали по суті знищувати людей” на цих територіях.

Путін каже, що російська влада “терпіла” і “намагалася домовитися”, щоб розв’язати проблему мирними засобами, але українська сторона буцімто збиралася перевести конфлікт “в гостру та гарячу фазу”.

“Нічого нам не залишалося, крім того, що ми робимо зараз”, – заявив президент країни, що веде злочинну війну проти України.

Читайте також:
Путін передав у Держдуму законопроєкт про вихід РФ із договорів Ради Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна