Москва готується до мобілізації, – ГУР

У РФ готуються до нової хвилі мобілізації – під прицілом військкоматів жителі Москви, наразі в столиці Росії вводиться заборона збиратися групами понад 20 людей.

Про це в середу, 18 січня, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Передбачається, що нова хвиля мобілізації в РФ характеризуватиметься підвищеною увагою до населення “центральних регіонів”. 

Так, на підприємства Москви прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників, ці заходи супроводжують моральним тиском, залякуванням людей. 

“Найбільший інтерес воєнкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності”, – інформують в ГУР. 

Також посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично, кажуть в ГУР МО. 

У розвідвідомстві України додали, що власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь збройних сил РФ(подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів). 

Крім того, в Москві формуються «добровільні» групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів.

“Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно отриманих інструкцій, «підозрілим» вважаються будь-які групи понад 20 осіб”, – додали в ГУР МОУ.

Читайте також:
Резніков попередив росіян: за тиждень в РФ буде нова мобілізація й закриють кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна