“Вірю, що Хмельницький скоро зачистять”: СБУ затримала прихильника Шарія за підтримку війни проти України

У Хмельницькій області Служба безпеки України викрила й затримала чергового прихильника проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, який підтримував збройну агресію Росії.

Зловмисником виявився місцевий житель, який позиціонував себе як представник прокремлівського руху “Народовластие”, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, він масово поширював в інтернеті агітацію на підтримку збройної агресії РФ проти України та виправдовував злочини окупантів. Крім цього закликав до фізичного знищення українських громадян та захоплення місцевих органів влади.

Щоб поширювати ці заклики в мережі, агітатор створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах. Як першоджерело для їх наповнення використовував Youtube-канал Шарія.

Фото: пресслужба СБУ

“Такими діями провокатор намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в області і тим самим допомагав агресору у війні проти України. У разі захоплення регіону він планував отримати від російських загарбників “посаду” в місцевій окупаційній адміністрації”, – зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 та ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Фото: пресслужба СБУ

Фото: пресслужба СБУ

Читайте також:
У Херсоні затримали зрадників, які “зливали” окупантам конспіративні бази ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна