Мудрик перейшов із “Шахтаря” в “Челсі” і став найдорожчим футболістом в історії України

22-річний півзахисник “Шахтаря” і збірної України Михайло Мудрик став гравцем лондонського “Челсі”.

Український футболіст підписав із “пенсіонерами” контракт на вісім з половиною років, повідомив офіційний сайт “Челсі” 15 січня.

Трансфер перспективного вінгера обійшовся “Челсі” у рекордні для українського футболу 70 млн євро. Ще 30 мільйонів євро передбачені як бонуси, зазначає офіційний сайт “Шахтаря”.

Після першого тайму недільного матчу “Челсі” – “Крістал Пелес” Мудрик вийшов на поле “Стемфорд Брідж” із прапором України, щоб привітатися з фанатами своєї нової команди.

У складі “синіх” екс-лідер “Шахтаря” гратиме під номером 15.

Потенційним дебютним матчем Мудрика в команді Грема Поттера є поєдинок АПЛ проти “Ліверпуля”, що запланований на 21 січня.

Після того, як “Челсі” продав російський олігарх Роман Абрамович, колись потужна команда іде лише на 10-му місці в АПЛ і потребує підсилення.

Вважалося, що головним претендентом на Мудрика є лондонський “Арсенал”, який уже домовився з ним особисто та пропонував 70+20 млн. Однак “Челсі” запропонував “Шахтарю” більшу суму і закрив угоду за кілька днів. Президент донеччан Рінат Ахметов особисто провів перемовини. “Шахтар” із самого початку вимагав за Мудрика 100 млн.

Відповідно, 22-річний Мудрик став найдорожчим в історії українським футболістом із величезним відривом. Досі рекордним був перехід Андрія Шевченка з “Мілана” в той самий “Челсі”.

Коментар Ріната Ахметова:

– Маю подвійні почуття: для того, щоб вигравати європейські трофеї, я таких футболістів, як Мудрик, повинен запрошувати до нашого клубу, до нашого українського чемпіонату, а не проводжати їх до найкращих чемпіонатів і найкращих клубів світу. Однак я переконаний, що Михайло своєю швидкістю, своєю технікою, своєю яскравою гарною грою завоює пошану, симпатію та любов усіх поціновувачів світового футболу.

Топ-5 найдорожчих трансферів українських футболістів

  1. Михайло Мудрик (Шахтар ⇒ Челсі, 70 млн євро, 2023 рік).
  2. Андрій Шевченко (Мілан ⇒ Челсі, 43,88 млн євро, 2006 рік).
  3. Олександр Зінченко (Манчестер Сіті ⇒ Арсенал, 35 млн євро, 2022 рік).
  4. Андрій Ярмоленко (Динамо ⇒ Борусія Д, 25 млн євро, 2017 рік).
  5. Дмитро Чигринський (Шахтар ⇒ Барселона, 25 млн євро, 2009 рік).

Шлях Мудрика

Михайло Мудрик – уродженець міста Красноград Харківської області та вихованець донецького “Шахтаря”.

Загалом за “гірників” відіграв 44 матчі, забив 12 м’ячів і зробив 17 результативних передач.

Мудрик у збірній України

Провів також по 10 матчі за київський “Арсенал” і чернігівську “Десну”.

Виграв із донеччанами чемпіонат України (2020) і Суперкубок України (2021), двічі визнавався найкращим футболістом року в “Шахтарі” (2021, 2022).

У поточному сезоні провів за “Шахтар” 18 матчів у всіх турнірах, забив 10 голів та віддав 8 асистів.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Chelsea FC (@chelseafc)

В умовах, коли з початком повномасштабного вторгнення “Шахтар” покинули всі основні легіонери, саме юний Мудрик став лідером чемпіонів України.

Читайте також:
Збірна України отримала складних суперників у відборі на Євро-2024 – Петраков прокоментував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна