Збірна України отримала складних суперників у відборі на Євро-2024 – Петраков прокоментував

Національна збірна України отримала суперників у кваліфікації до чемпіонату Європи з футболу 2024 року.

Жеребкування відбулося в неділю, 9 жовтня, в німецькому Франкфурті-на-Майні.

Результати жеребкування відбору Євро-2024

  • Група А: Іспанія, Шотландія, Норвегія, Грузія, Кіпр
  • Група B: Нідерланди, Франція, Ірландія, Греція, Гібралтар
  • Група C: Італія, Англія, Україна, Північна Македонія, Мальта
  • Група D: Хорватія, Уельс, Вірменія, Туреччина, Латвія
  • Група E: Польща, Чехія, Албанія, Фарерські острови, Молдова
  • Група F: Бельгія, Австрія, Швеція, Азербайджан, Естонія
  • Група G: Угорщина, Сербія, Чорногорія, Болгарія, Литва
  • Група H: Данія, Фінляндія, Словенія, Казахстан, Північна Ірландія, Сан-Маріно
  • Група I: Швейцарія, Ізраїль, Румунія, Люксембург, Білорусь, Андорра
  • Група J: Португалія, Боснія і Герцеговина, Ісландія, Косово, Словаччина, Ліхтенштейн.

Головний тренер “синьо-жовтих” Олександр Петраков так прокоментував жереб для УАФ:

— Попередні покоління футболістів збірної є для нас прикладом того, як протистояти таким сильним суперникам. Боятися нікого не треба. Зробимо все від нас залежне.

Перемагали Англію в еліт-раунді, обіграли Італію в півфіналі чемпіонату світу U-20 2019 року. Дуже добре для хлопців, у них є можливість захистити честь нашої збірної, показати хорошу гру, порадувати наші ЗСУ, усіх людей в Україні. Боротьба попереду, рук не опускаємо. Мотивація буде на найвищому рівні. Хлопці й хотіли таких суперників. 

Маліновський говорив, що дуже хоче в суперники Італію. Маліновський грає в “Аталанті”, Коваленко виступає за “Спецію”, може, ще хтось з’явиться в Серії А… Грати проти таких команд завжди цікаво.

У жеребкуванні взяли участь 53 національні асоціації. Німеччина, яка буде господаркою Євро-2024, здобула пряму путівку у фінальну стадію та не гратиме у кваліфікації. Через війну Росії проти України збірна Росії усунута від офіційних змагань.

Після невдачі в Лізі націй, де Україна пропустила вперед шотландців, наша команда під час жеребкування опинилася в третьому кошику, тому отримала двох дуже потужних суперників.

Збірні з п’яти пар були розведені по різних групах: Вірменія/Азербайджан, Білорусь/Україна, Гібралтар/Іспанія, Косово/Боснія і Герцеговина та Косово/Сербія, інформує “Футбол 24”.

В одну групу могли потрапити не більше двох збірних із високим ризиком суворих зимових умов: Білорусь, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Фарерські острови, Фінляндія та Естонія.

Відбір Євро-2024 триватиме з березня до листопада 2023 року. Путівки до фінального турніру за участю 24 команд, де вже чекатиме Німеччина, отримають дві найкращі збірні з кожної відбіркової групи. Доля ще трьох перепусток вирішиться у стикових матчах Ліги націй, які відбудуться 21-го та 26 березня 2024 року.

Нагадаємо, чинним переможцем Євро є збірна Італії.

Читайте також:
Збірну РФ усунули від футбольного Євро-2024

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна