Група українських військових розпочала навчання на базі Академії сухопутних військ ЗС Іспанії в Толедо

Група українських військовослужбовців – переважно мобілізованих, які досі не мали військового досвіду – прибула в Іспанію, щоб розпочати навчання під керівництвом “Координаційного навчального центру Толедо”.

Про це повідомляють пресслужба міністерства оборони Іспанії та Генштаб ЗСУ.

На авіабазі Торрехон українців зустріла особисто очільниця іспанського оборонного відомства Маргарита Роблес, яка наголосила, що “Іспанія відчуває свою близькість до українського народу, захоплюється його героїзмом, мужністю і тим, як українці захищають свою країну”.

Це вже друга група українських військовослужбовців, які проходитимуть навчання на базі Академії сухопутних військ ЗС Іспанії в Толедо. Перший навчальний модуль був проведений у листопаді-грудні для 64 українців.

Загалом на навчання цього разу прибули 225 українців. Із них 198 не мають попереднього військового досвіду.

Ще 20 українських військових пройдуть базовий курс ознайомлення із ЗРК Hawk, шість пускових установок якої Іспанія передала Україні. Це двотижневе навчання проходитиме на базі 74-го зенітно-артилерійського полку в Ель-Коперо (Севілья).

“Координаційний навчальний центр Толедо” розрахований на проведення ротації близько 400 українських військових кожні два місяці.

Навчальні програми, які пропонує Іспанія, стосуються базової підготовки, лікування поранених у бойових діях, високоточної стрільби, дій проти саморобних вибухових пристроїв, розмінування територій, використання протиповітряної зброї та інших напрямків, які можуть виникнути залежно від потреб ЗСУ.

Таким чином ЗС Королівства Іспанії сприяють місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM UA), яка перебуває під оперативним управлінням Командування операціями. Його метою є сприяння вдосконаленню військового потенціалу Збройних сил України для ефективного проведення військових операцій, щоб країна могла захистити свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів, ефективно здійснювати свій суверенітет і захищати цивільне населення.

Читайте також:
Міноборони Іспанії передало генератор ВМКЦ Південного регіону в Одесі. І надаватиме ще

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна