Україна хоче зібрати з “леопардів” нову бригаду – вже 5 країн готові передати ЗСУ такі танки

Україна хоче зібрати нову танкову бригаду, озброєну важкими танками Leopard від західних союзників. І вже п’ять країн готові передати ЗСУ такі танки.

Про це 13 січня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Вадиму Карп’яку, передає “РБК-Україна“.

“Наша мета – зібрати танкову бригаду з “Леопардів”. Це для початку. Чому “Леопард”? Бо це танк, який виготовлявся в Європі протягом десятиліть і є в багатьох європейських арміях. Тому можна там трішки взяти, тут трішки взяти, там є різні модифікації. Але ми ставимо собі амбітні задачі, і наша амбітна задача – в рамках танкової коаліції зібрати бригаду”, – сказав Кулеба.

За його словами, кілька країн чекають на остаточне рішення про постачання “леопардів” від Німеччини – країни-виробника.

“Я знаю ще принаймні три країни (крім Польщі та Фінляндії – “Н”), які готові це зробити, але поки не говорять, бо чекають підтримки Німеччини. Тому маємо вже п’ять країн, які готові передавати, але чекають на остаточне розв’язання питань із Німеччиною”, – зазначив Кулеба.

Також міністр зазначив, що з огляду на всю інформацію та логіку процесу, який набрав обертів, Німеччина погодиться на передачу Україні танків Leopard.

Чи це буде пряма передача з Німеччини, чи дозвіл іншим країнам, це вже питання Німеччини, але Україна ці танки отримає, сказав Кулеба.

Нагадаємо, під час візиту до Львова 11 січня президент Анджей Дуда сказав, що Польща надасть Україні роту “леопардів” “у рамках міжнародної коаліції”.

Читайте також:
Віцеканцлер ФРН висловився за те, щоб Берлін дозволив передачу Україні танків Leopard

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна