“Бій за Соледар триває”: десантники показали фото з міста

Сили оборони України ведуть бої на околицях міста Соледар Донецької області, хоча про його “взяття” заявило МО РФ. Але оборону тримають 46-та окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗСУ та 77-ма окрема аеромобільна бригада.

Фото з Соледара ввечері в п’ятницю, 13 січня, поширила пресслужба 46-ї бригади, наголосивши, що саме ними були зроблені ці світлини.

“Майже пів року знадобилося російським окупантам для усвідомлення марності й безперспективності спроб штурмом узяти Бахмут. Тому з початку року вони перенесли бойову активність на Соледар, аби відвернути медійну увагу від невдач на Бахмутському напрямку. Бої в Соледарі були запеклими й безжальними. Увага – щосекундна, зброя – або в постійному використанні, або в постійній готовності. Регулярна зміна тактики ворога вимагала гнучкості алгоритму дій наших підрозділів”, – йдеться в повідомленні українських десантників.

“Запорукою успішних дій стала універсальність військовослужбовців. Управління, контроль і координація дій командування бригади виявилися на найвищому рівні. А враховуючи те, що багато хто з бійців пройшли тут бойове хрещення, наша бригада гідно витримала ці надзвичайно складні випробування. Бої на околицях Соледару тривають”, – наголосили там. 

46-та бригада подякувала побратимам із 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України за мужність, стійкість і підтримку при обороні Соледару.

Як писала “Новинарня“, міністерство оборони Росії у п’ятницю, 13 січня, зробило офіційну заяву про захоплення міста Соледар Донецької області.
Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону натомість заявив, що бої у Соледарі тривають, українські захисники продовжують тримати оборону. За його словами, росіяни навмисно розганяють “шум”, аби посіяти зневіру серед українців.
У Міноборони України також заявили, що ніч у Соледарі була напруженою, а бої тривають.
Напередодні аналітики ISW припустили, що російські окупанти, ймовірно, захопили Соледар. Однак вони наголосили, що це не призведе до оточення Бахмута.

Читайте також:
Maxar опублікував супутникові фото зруйнованого Соледара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна