МО РФ офіційно заявило про захоплення Соледара

Міністерство оборони Росії зробило офіційну заяву про захоплення міста Соледар Донецької області, в українському оборонному відомстві це не підтверджують, визнаючи, шо в населеному пункті тривають важкі бої.

МО РФ поширило свою заяву у п’ятницю, 13 січня.

“Увечері 12 січня завершено звільнення Соледара, який має важливе значення для продовження успішних наступальних дій”, – йдеться у повідомленні російського міноборони.

Росіяни заявляють, що захоплення Соледара стало можливим завдяки “постійному вогневому ураженню противника авіацією, ракетними військами та артилерією”.

Також повідомляється, що під час захоплення міста підрозділи ВДВ окупантів “здійснили прихований маневр, атакували позиції Києва, блокували місто з північного і південного боків”.

Загарбники вважать, що контролюючи Соледар, їм вдасться взяти “у котел” українських захисників у Бахмуті.

При цьому речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі телемарафону заявив, що бої у Соледарі тривають, українські захисники продовжують тримати оборону. За його словами, росіяни навмисно розганяють “шум”, аби посіяти зневіру серед українців.
У Міноборони України також заявили, що ніч у Соледарі була напруженою, а бої тривають.
При цьому сьогодні в ранковому зведенні аналітики ISW припустили, що російські окупанти, ймовірно, захопили Соледар. Однак вони наголосили, що це не призведе до оточення Бахмута.

Читайте також:
Maxar опублікував супутникові фото зруйнованого Соледара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна