Волонтери Житомира передали бійцям ЗСУ системи для скидання боєприпасів з БПЛА

Волонтери гуманітарного хабу “Житомир” передали військовослужбовцям ЗСУ кілька сотень систем для скидання боєприпасів з дронів DJI Mavic 2, DJI Mavic 3, Autel EVO Lite, Autel EVO II.

Про це повідомляє “Суспільне“.

За словами співзасновника хабу Донатаса Піскуна, загалом військовим планують передати тисячу таких систем.

“Для нас ця допомога означає швидку перемогу. Це надзвичайно важливо і корисно для військових цілей. Сама система скидання закріпляється на дроні й спрацьовує від світла – там стоять світлові датчики. Коли на дроні вмикається світло, спрацьовує датчик, який скидає “подарунок”. Звичайна граната не буде вистрілювати на 100 метрів, але в радіусі 15 метрів вона точно наробить оркам біди”, – каже військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Артур.

Фото: Антоніна Тугас / Суспільне Житомир

Усі передані волонтерами системи відправлять на передову, де їх отримають не тільки штурмові війська, а й Головне управління розвідки Міноборони та представники Служби безпеки України, які виконують завдання на лінії розмежування й глибоко в тилу ворога.

Раніше гуманітарний хаб “Житомир” уже передавав на передову велику кількість дронів.

Читайте також:
Кабмін дозволив ввозити безпілотники без гарантійних листів

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна