Відомий актор Дмитро Лінартович отримав поранення в боях за Соледар

Відомий український актор, а нині військовослужбовець ЗСУ Дмитро Лінартович отримав важке поранення у боях за Соледар на Донеччині.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка Держкіно.

“Актор Дмитро Лінартович, виконавець ролі “Моцарт” у стрічці “Обмін”, є розвідником 46-ї окремої десантно-штурмової бригади. Отримав контузію та важке поранення у боях за Соледар”, – зазначається в повідомленні.

Дмитру Лінартовичу 44 роки. Він відомий ролями у фільмах “Гетьман”, “Толока”, “Обмін”. У фільмі “ТойХтоПройшовКрізьВогонь” зіграв головну роль — Іван Додоки, воєнного пілота з Полтавщини в Америці, прототипом якого став український пілот Іван Доценко.

Після повномасштабного вторгнення РФ Лінартович пішов на фронт добровольцем. Останнім часом воює на Бахмутському напрямку у складі Десантно-штурмових військ.

Після поранення воїн записав звернення до українців, у якому наголосив, що “ми на своїй, Богом даній землі” та “нас ніколи не зламати”:

На початку січня Лінартович дав інтерв’ю військовій агенції АрміяInform, в якому розповів про оборону Бахмута.

“Ми захоплюємо й закріплюємо за собою нові позиції, ведемо активну оборону. На боці ворога є і “вагнерівці”, і вже “обкатані” війною мобілізовані, є повні дилетанти, які практично не нюхали пороху. Часто буває так, що спочатку росіяни запускають у бій “необкатаних” людей як гарматне м’ясо, а вже потім їхнє місце займають професіонали. Буває, що вони наступають групами, буває – поодинці, а трапляється, що заходять величезною зграєю. Втім, у них зараз настрій уже понурий, бо у них досвідчених вояків день у день дедалі менше”, – розповів Лінартович.

Читайте також:
Лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк отримав поранення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна