У ЗСУ пояснили, чому Соледар є важливим для України з точки зору воєнного мистецтва

Соледар на Донеччині не має стратегічної цілі для росіян, але його тактична вартість переважає над військово-політичною.

Таку думку озвучив у середу, 11 січня, речник Сил оборони України Східного напрямку полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Їм потрібно продемонструвати хоч якісь успіхи на фронті, а також підвищити імідж організованого злочинного угруповання під назвою «Вагнер», яке прагне показати свою суб’єктність і довести свою незамінність під час проведення бойових дій, таким чином вказуючи на те, що, нібито, решта російських військових формувань нездатні справитися з поставленими завданнями”, – сказав Череватий, його цитує “Армія.Інформ”.

За словами офіцера, з точки зору сучасного воєнного мистецтва, ситуація, яка складається на Бахмутському напрямку, виглядає “дуже архаїчною і дивною”, оскільки подібні бої за Сєверодонецьк та Лисичанськ, коли було знищено велику кількість живої сили противника та нанесено серйозну шкоду техніці, а захоплені міста зруйновані, вже подавалися як великі досягнення росіян.

2Вони думали, що на наших очах і далі увійдуть в Бахмут та Соледар, Слов’янськ, Краматорськ, а насправді вони стикнулися з добре побудованою ешелонованою обороною наших сил. На додаток, вони втратили ще й Харківщину. Тому тут треба дивитися більш ширшим поглядом — що окупанти отримають в результаті. Якщо, наприклад, в результаті вони втрачають тисячі людей особового складу (вбитими – Н), техніку, деморалізуються, а потім українські сили перегруповуються і б’ють в іншому напрямку, який стає сюрпризом для окупантів, про яку серйозність амбіцій російської сторони можна говорити?”.

Водночас речник Сил оборони України Східного напрямку зазначив, що битва за Соледар важлива для української сторони — з точки зору того, що наші бійці не дають ворогові ані прорвати оборону або оточити місто, про що вже давно каже росТВ, ані вийти в тил українських сил, щоб рухатися далі.

“Наші Сили оборони доводять, що розкручені роспропагандою вагнерівці не здатні показувати якісь надрезультати”, — зазначив Череватий.

Читайте також:
ЗСУ виснажують ворога під Соледаром, щоб його тактичні успіхи обернулися пірровою перемогою, – Череватий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна