Зеленський припинив громадянство Медведчука, Деркача, Козака й Кузьміна

доповнено

Президент Володимир Зеленський припинив громадянство кума Путіна Віктора Медведчука, Андрія Деркача, Тараса Козака та Рената Кузьміна.

Про це йдеться в неопублікованому указі президента, пишуть LB.ua та “Українська правда” з посиланням на поінформовані джерела.

За інформацією “УП”, їх також позбавлять мандатів народних депутатів.

Усім їм у різний час було оголошено підозру у державній зраді. І всі четверо перебувають не в Україні та, вочевидь, мають також і російське громадянство.

ОНОВЛЕНО

У вечірньому відеозверненні 10 січня президент Зеленський підтвердив інформацію про припинення громадянства чотирьох держзрадників “на підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою”.

“Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними. І це не останні такі рішення“, – наголосив президент.

Читайте також:
Президент припинив українське громадянство низки ієрархів “УПЦ МП”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна