Протягом доби Соледар зазнав 86 російських артобстрілів

За добу по Соледару та околицях цього міста на Донеччині росіяни завдали 86 обстрілів різними системами ураження.

Про це у вівторок, 10 січня, повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий ефірі 24 каналу.

“Тільки за цю добу по Соледару і околицях було нанесено 86 обстрілів різними системами артилерії. Президент вчора теж наголосив, що місто фактично знищене, і сама їхня логіка війни незрозуміла. Тому що захоплювати руїни, як перед тим було в Лисичанську чи Сєверодонецьку, поклавши незліченну кількість своїх військ, – це взагалі у військовому мистецтві, а особливо в сучасному, новітньому військовому мистецтві ХХІ століття, виявляється дуже дивним”, – сказав Череватий, його цитує “УП”.

За словами Череватого, головний метод штурму Соледара, до якого вдається ворог зараз, – використання систем ураження, РСЗВ, ствольної артилерії та за їхньої підтримки – просування малих груп піхоти.

Речник Східного угруповання підтвердив, що противник зазнає колосальних втрат, але все одно намагається рухатися вперед, і навіть невелике тактичне просування подає як велике досягнення.

Наразі Бахмутський напрямок фронту – один із головних напрямків удару ворога. Під Соледаром тривають найзапекліші бої, російське керівництво кинуло на передову спецназівців ПВК “Вагнер” за підтримки підрозділів регулярної російської армії.

Читайте також:
ССО показали кадри захоплення ворожих позицій та ліквідації росіян під Бахмутом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна