Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок приїхала в Харків

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у вівторок, 10 січня, приїхала в Харків із неоголошеним візитом.

Вона стала першою німецькою посадовицею, яка відвідала це розташоване неподалік від російського кордону місто з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише “Європейська правда“.

Під час візиту, який тримався в таємниці з міркувань безпеки, Бербок супроводжували міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

“Це місто є символом абсолютного божевілля російської агресивної війни в Україні. Для мене важливо, щоб ми не втрачали з поля зору місце України в нашій європейській родині, навіть у цю зиму війни”, – сказала Бербок у Харкові.

По завершенні візиту Бербок очільник українського МЗС висловив упевненість, що Україна отримає ще більше військової допомоги з Німеччини.

“Сьогодні Анналена Бербок і я відвідали воєнний Харків, де Росія завдала величезних страждань. Харків зараз є символом успішних українських контрнаступів, які доводять, що Україна переможе за достатньої підтримки партнерів. Я не маю жодних сумнівів, що подальша німецька військова допомога прибуде”, – зазначив Кулеба.

Анналена Бербок у Харкові, 10 січня 2023 року. Фото: @m_kormbaki

Анналена Бербок – одна з найбільш налаштованих на підтримку України посадовців у федеральному уряді Німеччини. Після повномасштабного вторгнення РФ вона вже приїздила в Україну і послідовно виступає за надання Києву необхідного озброєння.

Читайте також:
Берлін теж думає над тим, щоб надати Україні системи Patriot, – Бербок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна