Канада закупить у США системи NASAMS для України

Канада закупить у США системи протиракетної оборони NASAMS, щоб передати їх Україні.

Про це повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд, пише “Укрінформ“.

“Поговорила зранку із міністром оборони України Олексієм Резніковим та безпосередньо почула, що системи протиповітряної оборони – пріоритет України. Саме тому Канада купляє NASAMS у США для передачі Україні”, – написала Ананд у твітері.

Вона наголосила, що це буде перший “внесок” Канади в українську ППО.

“Зважаючи на жорстокі російські обстріли, ця система протиповітряної оборони допоможе захистити українські населені пункти та критичну інфраструктуру від дронів, ракет та авіаударів”, – зазначила Ананд.

“NASAMS має дуже високу ефективність та буде важливим доповненням до оборони України. Надаючи широку військову допомогу, Канада й надалі підтримуватиме народ України у його боротьбі із незаконним та невиправданим російським вторгненням”, – наголосила пані міністр.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Канада вже надала Україні гуманітарної та військової допомоги на понад 2,6 млрд дол. США.

Міністр оборони України Олексій Резніков також повідомив, що Канада незабаром оголосить про додатковий пакет безпекової допомоги Україні.

“Сьогодні у мене була дуже продуктивна розмова з моєю близькою подругою міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд. Обговорили дуже гарні майбутні новини від Канади, які значно посилять нашу обороноздатність. З нетерпінням чекаємо офіційного оголошення”, – зазначив Резніков.

Читайте також:
Трюдо оголосив про $500 млн військової допомоги для України від Канади і нові санкції проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна