Міністр оборони показав, скільки в Росії залишилося ракет. ІНФОГРАФІКА

Росія вичерпала понад 80% свого арсеналу стратегічних ракет, але зберігає значну частину тактичних ракет.

Такі дані оприлюднив з інфографікою 6 січня міністр оборони України Олексій Резніков (за даними на 3 січня).

“Формула миру: ракетна міць «другої армії світу» обернено пропорційна суворості дотримання санкцій, помноженої на потужність української ППО”, – написав Резніков у твітері.

Із графіки випливає, що збройні сили РФ використали проти України  744 ракети “Іскандер 9М723”, а виготовили за цей час лише 36 таких ракет. Залишається 92.

Ракет “Калібр” витратили 591 штуку, виготовили 150, залишається 59.

Також міністр оборони вказує, що в Росії близький до вичерпання арсенал іранських дронів-камікадзе – їх залишилося 90 з 750 поставлених.

Серед тактичних ракет у рашистів залишається найбільше зенітних С-300 – 6672 одиниці (використано – 1328). Важливо, що частину цих ракет російські війська використовують не за прямим призначенням – не як засіб ППО, а як засіб ураження наземних цілей.

Контекст

У ході повномасштабного вторгнення, не маючи успіху в протидії військовим цілям, Росія 10 жовтня почала масовані удари по українській енергетичній системі. Для цього застосовуються ракети (до сотні за одну хвилю) і дрони-камікадзе. Відтоді Росія зберігає загальну схему проведення інтенсивних хвиль ракетних ударів кожні 7-10 днів. При цьому інтервали між ударами зростають, а масованість скорочується, адже в РФ зменшується ракетний запас.
За цей час росіянам вдавалося тимчасово вивести з ладу значну частину енергосистеми. В Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії для скорочення загального споживання, але повного блекатуту вдається уникати.

Читайте також:
“Порівнювати некоректно”: у Повітряних силах запевнили, що збиватимуть “Шахеди” й дорогими ракетами, бо життя – безцінне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна