У Дніпрі демонтували пам’ятник Ломоносову

У Дніпрі демонтували пам’ятник російському науковцю Михайлові Ломоносову.

Про це в п’ятницю, 6 січня, повідомили кореспонденти “Суспільного”.

За допомогою спецтехніки комунальники зняли статую з постаменту. Її планували перевезти на територію одного з комунальних підприємств.

Як відомо, науковець Ломоносов у середині XVIII століття був також одним із тих, хто завершив розробку концепції триєдиного російського народу, або загальноросійської ідеї.

Міський голова Дніпра Борис Філатов у коментарі під одним зі своїх постів у фейсбуці повідомляв, що фігуру Ломоносова віддадуть політехнічному університету.

Контекст

Міська рада Дніпра направила список із 85 об’єктів, пов’язаних із радянським минулим, до управління культури, туризму, національностей і релігій ДніпроОВА. Їх можуть позбавити статусу пам’ятки.

Міськрада вирішила, що пам’ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та іншим діячам, що пов’язані з РФ та СРСР, перенесуть на територію комунального підприємства “Зооконтроль”.

Мер Борис Філатов анонсував також демонтаж пам’ятника радянському генералу-десантнику Василеві Маргелову.

4 січня в Дніпрі демонтували пам’ятник генерал-лейтенанту Юхиму Пушкіну, відомий як танк.

Читайте також:
У Дніпрі демонтували пам’ятники Горькому і Чкалову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна