У Дніпрі демонтували пам’ятник Юхимові Пушкіну, відомий як “Танк”

У Дніпрі 4 січня демонтували пам’ятник Юхимові Пушкіну, Герою Радянського Союзу, відомий як “Танк” . Його зняли з постаменту за допомогою спецтехніки.

Про це пише “Радіо Свобода”.

За інформацією управління з питань охорони культурної спадщини міської ради, пам’ятник не має історичної й художньої цінності.

Танк не оригінальний, це – післявоєнна модель.

Раніше в Дніпрі вирішили перенести пам’ятники Пушкіну, Ломоносову, Горькому та ще кільком російським і радянським діячам. Загалом йдеться про перенесення восьми пам’ятників:Олександру Пушкіну, революціонеру Андрію Булигіну, Максиму Горькому, Михайлу Ломоносову, Валерію Чкалову, Олександру Матросову, Юхиму Пушкіну (герою Радянського Союзу) та Володі Дубініну.

16 листопада в Дніпрі проспект Пушкіна перейменували на Лесі Українки. Тоді ж у міськраді ухвалили рішення про заміну пам’ятника на цьому проспекті.

У травні в Дніпрі демонтували пам’ятник комсомольцям, встановлений на Соборній площі міста, а також стелу «Площа Жукова» на проспекті Героїв та ще кілька об’єктів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна