ДНК-експертиза підтвердила загибель в окупованому Ізюмі пластуна й тероборонця Олега Єфіменка

Експертиза ДНК підтвердила загибель від рук російських окупантів в Ізюмі на Харківщині українського активіста, пластуна Олега Єфіменка “Ореста”.

Про це 6 січня повідомляє офіційна сторінка Пласту.

Олег Єфіменко “Орест”. Фото: ФБ Юрій Юзич

Олег Єфіменко народився і виріс на Луганщині. У 2019-му склав пластову присягу. Був одним із тих, хто відновив пластову станицю Ізюм у Харківській області. Очолював Пластовий молодіжний центр Ізюмської ОТГ. Виховував юнацький гурток. Входив до куреня “Вовча ліга”.

Після початку війни 2014 року Орест покинув окуповану частину Луганщини й оселився в Ізюмі, де проживав до початку широкомасштабного російського наступу. Після вторгнення росіян став добровольцем територіальної оборони. Залишився в місті, щоб брати участь у його обороні.

Відтак Єфіменко опинився в окупації в Ізюмі, де продовжував підпільно діяти на підтримку ЗСУ та місцевого населення.

“Його забрали з власного помешкання окупанти як проукраїнського активіста, за “наводкою” місцевих промосковських колаборантів. Після чого вважався зниклим безвісти. Ми всі сподівались, що йому вдалось вижити і він вийде на зв’язок… Але 28 грудня дружині Тетяні повідомили, що чоловік закатований на смерть. Тіло знайдене в місці масового поховання поблизу Ізюма. Опізнано за результатами аналізу ДНК”, – повідомив пластун та громадський активіст Юрій Юзич.

Залишилися дружина Тетяна й дочка Настя.

Новинарня” разом із Пластом висловлює співчуття родині.

Підтримати сім’ю можна:
5375 4141 4437 6562 (МоноБанк)
Єфіменко Тетяна

Нагадаємо, наприкінці листопада експертиза встановила, що під час окупації Ізюма на Харківщині рашисти вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка.

Читайте також:
Рука з браслетами з ізюмської могили: дружина впізнала в загиблому солдата Сергія Сову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна