Систему Patriot розгорнуть в Україні найближчим часом, – Кулеба

Американська система Patriot прибуде в Україну в максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася.

Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в середу, 4 січня.

“Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський і Джозеф Байден. Очікуємо розгортання “Петріотів” у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем вже розпочалася”, – заявив Кулеба.

У грудні Вашингтон оголосив про надання чергового пакета військової допомоги майже на $2 млрд, в якому було анонсовано постачання першої батареї комплексу протиракетної оборони Patriot для України. Раніше повідомлялося, що українські військові вже розпочали курс підготовки щодо роботи з цими системами.

Для України розроблено спеціальний план підготовки військових до роботи на системах Patriot.

Читайте також:
Patriot розгорнуть в Україні менше, ніж за пів року, – Кулеба

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна