Обороняючи Бахмут, загинув активіст національного руху Олег Юрченко

Під час боїв за Бахмут на Донеччині 2 січня загинув активіст національного руху Олег Юрченко.

Про це у вівторок, 3 січня, повідомили друзі та близькі загиблого.

Олег Юрченко – багаторічний активіст Спілки української молоді, співорганізатор гри “Джура”. Тривалий час займався українізацією на Луганщині. 

“Один з тих кого з певністю можна причислити до найкращих українців. Він був (як важко писати в минулому часі) розумним, сильним, відважним. Батько 5 дітей, активний в громадському житті, член Спілки української молоді, майданівець, який після перемоги Майдану пішов на державну службу будувати Україну, а потім на військову захищати її. Без таких, як Олег, важко буде піднімати країну після перемоги у війні. Але ми зробимо це, зокрема в пам’ять таких як він, яким завдячуємо наближенню цієї перемоги”, – каже історик Володимир В’ятрович. 

“Багаторічний активіст СУМ в Україні… Співорганізатор гри “Джура”, де був найкращим бунчужним. Активіст всіх можливих наших революцій і Майданів. Відзначений державним орденом “За мужність”. Зокрема, Олег свого часу не побоявся очолити один із найскладніших районів Луганщини, де самовіддано працював над його українізацією. У кожній школі району був осередок “Джури”. Скільки би не протривала там окупація – багато дітей завдячуватимуть свій український характер саме Йому. Останніми роками працював у дуже важливій структурі Сил оборони, називати яку ще не можна. Робив, що міг, для Перемоги. Він міг спокійно поїхати за кордон. Але поїхав на фронт”, – каже про загиблого Юрій Юзич.

Читайте також:
На фронті загинув режисер Віктор Онисько

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна