У Києві затримали хулігана, який паралельно з ППО запускав феєрверк. Йому “світить” 5 років

У Подільському районі Києва, попри заборону, 47-річний чоловік запускав салют на Новий рік – незадовго до того, як столиця відбивала атаку дронів-камікадзе. Любителя феєрверків затримали правоохоронці.

Про це в неділю, 1 січня, повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції Києва.

Як зазначили в поліції, попри неодноразові попередження правоохоронних органів, місцевий мешканець знехтував заборону використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану.

“Близько опівночі до столичної поліції надійшло декілька повідомлень від громадян про те, що в Подільському районі невідомі запускають салюти. Відповідне відео із феєрверками поширилось також у багатьох телеграм-каналах. Правоохоронці зареєстрували звернення та негайно розпочали пошуки причетних осіб.

В результаті поліцейські встановили, що феєрверки запускались у житловому дворі на вулиці Костянтинівській. З місця події слідчі вилучили використану пускову установку. У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці за силової підтримки бійців полку №1 встановили ймовірного підозрюваного та провели у його квартирі невідкладний обшук.

Фото: Поліція Києва

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили кришку від використаного феєрверка. 47-річного киянина затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – ідеться в повідомленні поліції.

Подільське управління поліції розпочало кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу України – “хуліганство”. Фігуранту загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

“Вкотре наголошуємо: використання піротехніки заборонено без жодних виключень! Кожен факт такого порушення буде задокументовано, а винних – притягнуто до відповідальності”, – заявляє відділ комунікації поліції Києва.

За повідомленнями НП, також у новорічну ніч за пуск салютів затримали чоловіка у Вінниці.

Контекст

У червні 2022 року влада Києва заборонила містянам до кінця розв’язаної Росією повномасштабної війни використовувати піротехніку та їздити на автомобілях без глушників.
У серпні Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення контролю за використанням та обігом піротехнічних виробів.

Вдень 31 грудня російські війська випустили по Україні близько 20 ракет. Руйнування були в чотирьох районах Києва, зокрема пошкоджено готель біля палацу “Україна”. Загинув один чоловік, поранено – 22.
Уночі, вже 1 січня, столицю та низку регіонів атакували дрони-камікадзе. Невдовзі після настання Нового року над Києвом лунали десятки вибухів. За перші дві з половиною години 2023 року лише в районі Києва ППО ЗСУ знищила 23 повітряні цілі, всього по Україні за ніч було збито 45 дронів-камікадзе.

Читайте також:
На Київщині через нічну атаку дронів-камікадзе пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

“Перезаряджали ЗРК NASAMS в режимі реального бою”. Речник ПС пояснив незвичний звук вибухів у Києві в новорічну ніч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна