Кримські колаборанти засудили до семи років тюрми медсестру та журналістку Ірину Данилович

Російський суд у Криму засудив громадянську журналістку та медсестру Ірину Данилович до семи років позбавлення волі.

Про це в середу, 28 грудня, повідомляє “Крим.Реалії “з посиланням на правозахисну ініціативу “Кримський процес”

Суд визнав жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого статтею 222.1 кримінального кодексу Росії – “Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв”.

Окрім тюремного ув’язнення, вона також має сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів. На запитання, чи підсудній зрозуміла суть вироку, журналістка відповіла негативно, зазначають у «Кримському процесі».

Російська прокуратура просила для Данилович сім років колонії та штраф на суму 60 тисяч рублів.

Виступаючи в суді з останнім словом 27 грудня, журналістка зазначила, що є не першою, до кого ФСБ Росії застосовує «брудні методи фальсифікацій», а також озвучила прізвища жителі Криму, викрадених у Криму з 2014 року. У тому числі вона згадала Решата Аметова, якого називають першою жертвою анексії Криму. Ірина Данилович заявила, що очікувала поповнити перелік таких людей.

Раніше на суді жінка заявила про застосування тортур після затримання російськими силовиками.

Данилович працювала медсестрою та вела сторінку в соцмережах, а також кілька блогерських колонок, присвячених правам медичних працівників та проблемам охорони здоров’я на анексованому півострові.

Читайте також:
13 років зони: суд виніс вирок кримському дезертиру ЗСУ, який потрапив у полон із росіянами на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна