У Підмосков’ї затримали вісьмох мобілізованих: втекли з Луганщини зі зброєю

У Підмосков’ї затримали 8 мобілізованих, які виїхали зі зброєю з Луганської області; військовослужбовцю з Камчатки дали 1,8 року в’язниці за відмову брати участь у бойових діях в Україні, а в Кабардино-Балкарії під час затримання вбили двох місцевих жителів, які нібито готували напад на військкомат.

Про це у вівторок, 27 грудня, повідомив російський Telegram-канал “База”.

Зазначається, що вісім чоловіків у віці від 20 до 44 років прийшли ввечері 26 грудня до відділку поліції в Подольську Московської області з автоматами і кулеметами. Вони заявили, що хочуть здати зброю.

З’ясувалося, що майже всіх, хто приїхав у відділок поліції, мобілізували в Калінінградській області, а після навчання направили під Луганськ.

Поліцейські викликали на місце військових слідчих. Мобілізованих відправили в одну з військових частин Підмосков’я, де вони чекатимуть рішення слідчих.

Водночас на Камчатці військовослужбовця Олексія Бреусова засудили до року і восьми місяців позбавлення волі за відмову брати участь у бойових діях в Україні. Справу було відкрито за ч. 2.1 статті 332 КК РФ “Невиконання наказу”.

Повідомляється, що військовий відмовився воювати в Україні 6 жовтня. З чим була пов’язана його відмова – невідомо.

Наразі засуджений оскаржує вирок до Тихоокеанського флотського суду.

Також повідомляється, що в Кабардино-Балкарії під час затримання вбили двох місцевих жителів, підозрюваних у нібито підготовці нападу на військкомат.

Зазначається, що 26 грудня проти 40-річного Мурата Шадова і 55-річного Тимура Маршенкулова порушили кримінальну справу щодо підготовки теракту. Їх вирішили затримати. За інформацією слідства, чоловіки були кілька разів засуджені і нібито були озброєні та могли чинити опір.

Повідомляють, що під час затримання в лісі на околиці Нальчика підозрювані нібито чинили опір співробітникам ФСБ і були вбиті вогнем у відповідь. При цьому наголошується, що правоохоронці не постраждали.

На місці перестрілки нібито знайшли автомат Калашникова, пістолет Макарова і саморобний вибуховий пристрій вагою 2 кг у тротиловому еквіваленті.

Читайте також:
Росія мобілізує до війська трудових мігрантів і важких злочинців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна