Депутату від “Слуги народу” висунули підозру через недостовірне декларування

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою висунуло підозру народному депутату від монобільшості у зв’язку з недостовірним декларуванням майна.

Про це у вівторок, 27 грудня, повідомила пресслужба НАБУ.

“НАБУ і САП повідомили чинному народному депутату України про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік”, – сказано в повідомленні.

Слідство встановило, що депутат був зобов’язаний, але не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік відомості про квартиру в Печерському районі Києва, яку орендував протягом двох років — із жовтня 2019-го. Вартість квартири становить понад 3,6 мільйона гривень.

“Крім того, нардеп не зазначив дані про непогашений кредит перед банком на суму понад 48,8 тисячі доларів США”, — додали в НАБУ.

Суспільне” з’ясувало, що підозру вручили нардепу від фракції партії “Слуга народу” Юрію Камельчуку. Цю інформацію він сам підтвердив у коментарі.

“Працюємо з адвокатами, я маю свою позицію, вони свою. Щоб не нашкодити слідству, більше коментарів не даємо”, — зазначив Юрій Камельчук.

Це вже третя така підозра депутатам від правлячої більшості за останній час.

Читайте також:
Доповідачем у ПАРЄ щодо ковіду обрали “слугу народу” Камельчука, що називав пандемію “змовою корпорацій”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна