Біля Кремінної тривають бої, ситуація напружена, – DeepState

В Луганській області в районі міст Сватове – Кремінна тривають позиційні бої. Російські окупанти перекинули до цього сектора додаткові сили, в тому числі найманців із ПВК “Вагнер”, зокрема колишніх ув’язнених. При цьому ЗСУ взяли під вогневий контроль ділянку траси на Сєвєродонецьк.

Про ситуацію йдеться в оновлених даних ресурсу DeepState уранці в понеділок, 26 грудня.

“На Сватівському напрямку – продовжуються позиційні бої в лісах Кремінної. Ворог перекинув значні сили в даний сектор, у тому числі зеків з ПВК “Вагнер”, і пробує відкинути наші сили з районів Площанки та Червонопопівки.

Поширене на каналах повідомлення про “взяття Кремінної” є простою вологою фантазією”, – йдеться в огляді.

Аналітики зазначають, що ситуація на даній ділянці фронту в Луганській області залишається складною та напруженою.

Разом з тим, зі слів військово-політичного експерта групи “Інформаційний спротив” Олександра Коваленка, українські військові в Луганській області взяли під повний вогневий контроль ділянку траси Р-66 від Кремінної до Сєвєродонецька. Таким чином ЗСУ значно ускладнили для окупантів логістику у цьому районі.

“Кремінна… ЗСУ досягли повного вогневого контролю за ділянкою траси Р-66 від Кремінної до Сєвєродонецька. Тепер проїхати окупантам цим відрізком мінімум 5 кілометрів, м’яко кажучи, на розслабоні та з вітерцем зовсім не вийде. Кремінну відрізали від Сєвєродонецька”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Перед цим Сили оборони України тримали вогневий контроль на трасі Р-66 з північного напрямку, а “віднедавна фізична присутність ЗСУ на цьому відрізку на ряді локацій”.

“Тому вже можна обережно, але констатувати серйозну логістичну проблематику окупантів у районі Кремінної. Так. Поки що ми говоримо про вогневий контроль. Але саме з цього все починається. Спочатку вогневий контроль, потім фізичний і… і все”, – зазначає експерт.

Читайте також:
В окупованій Кадіївці на Луганщині – вибух у штабі “вагнерівців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна