На Черкащині перейменують місто Ватутіне, на Одещині – селище Суворове

Ватутінська міська рада Черкаської області проголосувала за перейменування міста Ватутіне на Багачеве.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Таку пропозицію після пів року обговорень та консультацій із громадськістю винесла на голосування комісія з перейменувань. “За” проголосували 14 депутатів і міський голова, п’ятеро депутатів утрималися.

“Далі питання перейменування Ватутіного на Багачеве розглядатиме Черкаська обласна рада, а в разі згоди – Верховна Рада України. Ми почали цей процес у травні і дай Боже, щоб у травні наступного року закінчили. Бо треба, щоб Верховна Рада знайшла вікно для такого голосування, а їй зараз не до цього”, – зауважив  міський голова Олександр Заборовець.

Ватутіне – колишнє шахтарське місто обласного значення у Звенигородському районі Черкаської області, яке почали будувати 1947 року біля села Багачівка. У місті є залізнична станція “Багачеве”.

Читайте також:
У Києві демонтують пам’ятники Щорсу і Ватутіну

Тим часом Суворовська селищна рада Ізмаїльського району на Одещині ухвалила рішення про перейменування смт Суворове, яке є адмінцентром територіальної громади, на смт Бессарабське.

Як повідомив голова селищної ради Олег Босікевич, депутатська більшість підтримала проєкт рішення про перейменування смт на Бессарабське відповідно до результатів опитування жителів громади, в яку входять сім населених пунктів.

Мешканцям ОТГ пропонували вибрати нову назву з чотирьох варіантів: Бессарабське, Буджацьке, Катлабузьке та Шікірлі-Кітай (таку назву селище мало за часів Російської імперії, а за СРСР було перейменоване на честь російського полководця Олександра Суворова).

Читайте також:
В Україні перейменували місто Новоград-Волинський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна