Казахстан передав Україні генератори для лікарень

Казахстан передав Україні партію генераторів, які будуть спрямовані на оснащення медичних закладів Миколаївської, Дніпропетровської та Харківської областей. 

Про це у неділю, 25 грудня, повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Зазначається, що 41 генератор вартістю близько півмільйона доларів було розподілено між закладами охорони здоров’я країни.

“Отримали чудовий подарунок під ялинку від братнього народу Казахстану: 41 потужний генератор для наших медичних закладів. Вони будуть передані в області, які знаходяться під атаками російських агресорів і де їх найбільше потребують: Миколаївську, Дніпропетровську, Харківську”, – сказано в повідомленні.

При цьому міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко зазначив, що в умовах відключень електроенергії “ми маємо бути готові до будь-яких викликів, а тому продовжуємо забезпечувати медичні заклади генераторами”.

“Щодня окупанти завдають ударів по нашій інфраструктурі, що несе загрозу електропостачанню. Спільно з партнерами ми докладаємо максимум зусиль, щоб в умовах знеструмлення лікарні продовжували працювати та виконувати своє головне завдання – рятувати життя. Кожен генератор – це гарантія безперебійної роботи операційних, реанімацій та кисневих станцій”, – наголосив Ляшко.

Читайте також:
Британія передала Україні 900 генераторів та 15 тис. зимових комплектів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна