Британія передала Україні 900 генераторів та 15 тис. зимових комплектів для ЗСУ

Велика Британія передала Україні більш як 900 електрогенераторів та відправила ЗСУ 15 тисяч комплектів для екстремальних холодів.

Про це в неділю, 25 грудня, повідомляє Генеральний штаб ЗС України.

“Велика Британія передала Україні понад 900 генераторів і відправила Збройним силам України приблизно 15 000 наборів комплектів для екстремальних холодів, включаючи одяг для холодної погоди, важкі спальні мішки та утеплені намети. Ми очікуємо, що до Різдва буде доставлено ще 10 000 комплектів для холодної погоди”, — ідеться в повідомленні з посиланням на міністра оборони Сполученого Королівства Бен Воллеса.

Він наголосив, що допомога Великої Британії Україні залишатиметься непохитною.

“Ми вже взяли на себе зобов’язання — надати військової допомоги на суму, що дорівнює або перевищує 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, які ми витратимо цього року. Ми уклали велику угоду, щоб підтримувати поточні постачання артилерійських снарядів, і продовжуватимемо оновлення українських запасів ППО та інших ракет. Там, де в нас є обладнання, яке ми можемо подарувати, ми замінимо з наших власних запасів, інше придбаємо разом із нашими союзниками. Сполучені Штати приєдналися до величезного рівня підтримки, у тому числі — члени ЄС. І, зокрема, Польща, Словаччина та країни Балтії”, — сказав Воллес.

Читайте також:
Бен Воллес зберіг посаду міністра оборони Британії. Хто ще

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна