Президент підписав закон про відпустки військовим

Президент Володимир Зеленський 20 грудня підписав ухвалений парламентом закон про відпустки для військовослужбовців під час воєнного стану.

Про це повідомляється в картці закону №8081 на сайті Верховної Ради. 21 грудня відбулася розсилка оформленого акта.

Рада підтримала законопроєкт в цілому 1 грудня.

Відповідно до цього закону,

  • під час воєнного стану військовослужбовці можуть взяти частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та іншими поважними причинами зі збереженням зарплати;
  • кожна відпустка може надаватися не більш ніж на 10 днів без урахування часу на проїзд у місце проведення відпустки та назад, але не більш ніж дві доби в один кінець;
  • частину щорічної основної відпустки можна взяти один раз протягом календарного року за умови, що одночасно будуть відсутні не більше 30% від загальної чисельності військовослужбовців певної категорії конкретного підрозділу.

 Читайте також:
“Кувалда №8271”: чому закон про всевладдя генералів на війні не має бути підписаний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна