Росіяни зосереджують удари на Києві, бо в них закінчуються ракети, – речник ПС

Російські війська концентрують удари ракетами та дронами на Києві, тому що в них закінчується ракетний запас.

Про це в коментарі “24-му каналу” 19 грудня розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Росіяни найбільше б’ють по Києву. Саме Київ є ціллю номер один для ворога. Навіть не сама столиця, а об’єкти критичної інфраструктури”, – наголосив Ігнат.

Він додав, що, на жаль, внаслідок ракетних ударів по Києву часто страждають і цивільні люди.

“Якби ракети були, то росіяни били б по всіх напрямках: і по логістиці, і, можливо, по мостах. Ймовірно, зробили б так, як говорять пропагандисти на російському телебаченні. Мовляв, в Україні потрібно перебити всі переправи, залізниці, вокзали”, – зауважив Ігнат.

Ігнат наголосив, що в росіян справді залишився обмежений ресурс ракетних запасів. Це неодноразово відзначали й представники української влади, і розвідки західних країн. До того ж окупанти не встигають поповнювати свої резерви.

“Якщо росіяни можуть виготовити близько 40 ракет різних типів за місяць, а витрачають набагато більше, то динаміка йде до серйозного мінуса”, – зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Ігнат додав, що зараз Росія має обмежені ресурси для виготовлення ракетної зброї. Високоточні ракети типів “Калібр”, Х-101, “Кинджал” виготовляють у невеликій кількості, адже процес їх виробництва забирає дуже багато часу.

За його словами, зниження інтенсивності ракетних атак по Заходу України також пов’язано з тим, що туди ракетам “ще треба долетіти”.

“Щоправда, росіяни використовують і повітряний простір Білорусі та Молдови. Через ці країни також пролітають ракети і потім теж знищуються нашою ППО”, – нагадав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, російські агресори в ніч на 19 грудня випустили по Києву 23 дрони-камікадзе типу “Шахед”. ППО ЗСУ збила 18 із них. Однак внаслідок ворожої атаки пошкоджено об’єкт інфраструктури.

Читайте також:
112-та бригада тероборони заявила про збиття ракети з кулемета. Ігнат не вірить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна