Росія почала погрожувати Греції через плани надати ППО Україні

Міністерство закордонних справ Росії вдалось до погроз Греції після того, як грецька влада висловила готовність передати Україні зенітно-ракетні системи С-300 за умови розміщення на Криті американських комплексів Patriot.

Коментар з погрозами у понеділок, 19 грудня, розміщений на сайті МЗС РФ, він оприлюднений від імені речниці міністерства Марії Захарової.

Захарова заявила, що плани про постачання Києву С-300 та інших засобів ППО є провокаційними та “відверто ворожими” щодо Росії. Її заява дотримується традиційної пропагандистської лінії МЗС РФ, у якій містяться безпідставні звинувачення на адресу Києва.

“Офіційні Афіни не турбує, що, спрямовуючи озброєння в зону бойових дій, вони стають прямими співучасниками українських неонацистів, які ведуть злочинну війну проти мирного цивільного населення Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини, зокрема численних етнічних греків, які проживають там”, – зазначила Захарова, її цитує “Європейська правда”.

За словами речниці, потенційна передача Україні систем С300 стане “грубим порушенням” російсько-грецьких міжурядових угод про військово-технічне співробітництво та “неминуче матиме наслідки”.

“Поки ще не пізно, можна відмовитися від небезпечних задумів. Ще раз попереджаємо грецьке керівництво про відповідальність”, – заявила Захарова.

Читайте також:
Посольство України в Греції теж отримало закривавлений пакунок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна