Трьох бойовиків “ДНР” засудили від 8 до 10 років ув’язнення

За доказами, які зібрала Служба безпеки України, суд виніс вироки ще трьом бойовикам терористичної організації “ДНР”, які воювали проти України і на початку АТО, і під час “великої війни” 2022 року.

Про це в п’ятницю, 16 грудня, повідомляє пресцентр СБУ.

Бойовики потрапили в полон українських захисників під час боєзіткнень у районах Новобахмутівки та Пісок на Донеччині.

“За матеріалами СБУ суд призначив їм покарання від 8 до 10 років ув’язнення”, – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, всі троє зловмисників – місцеві жителі, які у 2014-2015 році приєдналися до лав терористичних угруповань на сході України та воювали проти сил АТО.

Після 24 лютого цього року вони “добровільно вступили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу” ЗС РФ та спільно з агресором брали активну учать у штурмі населених пунктів на Донецькому напрямку.

Один із бойовиків входив до складу ворожого полку спецпризначення “Оплот”. На посаді кулеметника він обстрілював позиції українських військ у районах Докучаєвська та селища Ясне.

Інші двоє зловмисників були у лавах підрозділів “Кальміус” та “100-та мотострілецька бригада” 1-го армійського корпусу окупаційних військ.

У серпні їх направили в район Пісок для облаштування вогневих позицій та захоплення об’єктів транспортної інфраструктури.

На підставі зібраних доказів суд визнав бойовиків винними за:

  • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 258-3 (участь у терористичній організації);
  • ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ назвала організаторів депортації українських дітей-сиріт до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна