Херсон: 16 обстрілів по місту за добу, двоє загиблих, зокрема волонтерка Червоного Хреста

За добу 15 грудня російські війська обстріляли деокупований Херсон щонайменше 16 разів. Загинули двоє цивільних, зокрема волонтерка Товариства Червоного Хреста України.

Про це ввечері повідомили президент Зеленський, голова обласної адміністрації та ТЧХУ.

“Сьогодні під час масованого обстрілу Херсона загинула волонтерка загону швидкого реагування Червоного Хреста України.
Снаряд влучив неподалік будівлі Херсонської обласної організації Червоного Хреста України, де в цей час проходила видача гуманітарної допомоги. 39-річна волонтерка загинула на місці, отримавши уламкові поранення несумісні з життям. У волонтерки залишилось двоє дітей.
Також на місці загинув 70-річний чоловік, який отримував гуманітарну допомогу. Є ще поранені”, – ідеться в повідомленні ТЧХУ.

Червоний Хрест України висловив співчуття родині загиблої волонтерки та чоловіка.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні зазначив: “Лише від початку цієї доби Росія вже більше 16 разів обстріляла Херсон! Лише за один день!.. Знову обстрілювались громади Харківської області. На Донбасі, як і в усі попередні тижні, продовжуються жорстокі російські атаки. Окупанти кидають у наступ усіх і все, що тільки мають. Вони не можуть здолати нашу армію, а тому фізично знищують кожне місто й село, щоб не було жодних будівель, які можна використовувати для будь-якої оборони”.

“Єдиний шлях, як це припинити, – це відтискати крок за кроком російських терористів з української землі. Це шукати нові способи притягнути кожного російського терориста, кожного російського олігарха, який допомагає державі-терористу, і всіх російських посадовців і пропагандистів – притягнути до відповідальності за все те, що вони роблять. Роблять проти України і проти свободи як такої”, – сказав президент.

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич в ефірі телемарафону близько 22-ї години розповів, що загалом відомо про дев’ять постраждалих від обстрілів жителів області за добу.

“Найбільше від ворожих ударів сьогодні потерпав Херсон – у місті росіяни вбили двох людей, ще шестеро осіб – поранено.
Ворог другий день поспіль атакує центр міста. Зранку окупанти влучили в обʼєкт критичної інфраструктури”, – ідеться в повідомленні ОВА.

Читайте також лонгрід “Новинарні“:
Росіяни вдарили по центру Херсона, щонайменше двоє загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.