На конференції в Парижі зібрали майже мільярд євро для українців

На міжнародній конференції в Парижі було оголошено про виділення майже мільярда євро, які допоможуть українцям пережити зиму на тлі руйнування Росією енергетичної інфраструктури.

Про це за підсумками конференції “Солідарні з українським народом” повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна, повідомляє у вівторок, 13 грудня, Le Monde.

Як зазначила глава МЗС, 415 мільйонів євро будуть виділені на енергетичний сектор України, 25 мільйонів євро – на водопостачання, 38 мільйонів євро – на продовольство, 17 мільйонів євро – на охорону здоров’я та 22 мільйони євро – на транспорт. Решта коштів ще не розподілена.

Про наміри надати допомогу оголосили, серед інших, Швеція, Швейцарія, Норвегія, Іспанія, Німеччина – загалом 46 країн і 24 міжнародні організації, які брали участь у конференції.

Французькі організатори зустрічі кажуть, що акція допомоги також надішле Кремлю сигнал про те, що міжнародна спільнота підтримує Україну проти повітряних бомбардувань Росії, які спустошили українську енергосистему та іншу ключову інфраструктуру.

Читайте також:
Зеленський виступив на конференції “Солідарні з українським народом”: ОСНОВНІ ТЕЗИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна