Росіяни вдарили з “Ураганів” по Гірнику на Донеччині: двоє загиблих

доповнено

Російські війська завдали удару по місту Гірник Донецької області з реактивних систем залпового вогню “Ураган”.

Про це у понеділок, 12 грудня, повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

“Донеччина, місто Гірник. окупанти вдарили з РСЗВ “Ураган” по населеному пункту. Російські снаряди влучили по центральній частині міста в районі продовольчого ринку. 8 людей отримали поранення. Їх доставлено в лікарню”, – написав спочатку Тимошенко.

Згодом Офіс генпрокурора доповнив: обстріл міста Гірник Курахівської громади росіяни вчинили з використанням касетних боєприпасів та реактивних систем залпового вогню “Ураган”… В результаті обстрілу загинули двоє громадян, ще десять отримали поранення різного ступеню тяжкості… Також пошкоджено п’ятиповерхові будинки, відділення банку”.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також:
Російський обстріл знищив автомобілі енергетиків у Херсоні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна