Під Бахмутом загинув досвідчений український вертолітник Максим Федоров. ФОТО

Під час бойових дій в районі міста Бахмут на Донеччині 11 грудня загинув досвідчений український вертолітник Максим Федоров.

Про це в понеділок, 12 грудня, повідомив начальник Миргородської РВА Віталій Дяківнич.

“Жорстока війна навіки зарахувала до Небесного війська ще одного Героя. 11 грудня 2022 року в н. п. Бахмут Донецької області загинув Федоров Максим Сергійович, 1979 року народження, який частину свого життя проживав у м. Миргород. У ці скорботні дні вся громада району глибоко сумує та співчуває родині Максима Сергійовича”, – написав голова районної адміністрації в фейсбуці.

Максим Федоров народився 1979 року. У березні 2011 року на Львівщині здобув кваліфікацію “військовий льотчик 2-го класу”.

Він виконував завдання в контингенті українських миротворців-вертолітників у Ліберії. Служив у навчальному центрі “Українських вертольотів”.

Учасник бойових дій на Донбасі з 2014 року.

У серпні 2014 року указом президента України Максим Федоров був нагороджений за особисту мужність і героїзм  орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Максим Федоров. Фото: ФБ Олександр Клименко

“Макс був товариським добрим чоловіком з почуттям гумору, якось ми відразу подружились. Я особливо болісно сприймаю смерті вертольотчиків. Напевне, тому, що багато з ними раніше спілкувався і вважаю їх справді богами неба. Є така легенда, що індіанці вважали, що фотографія краде частинку душі. Думаю також, що і фотограф дарує свою частинку душі людині, яку фотографує. І частинка та помирає разом з людиною. І тих частинок вже дуже багато… Гірко і боляче… Максу – царства небесного в його небі. А побратимам з армійської авіації удачі й перемоги!” – написав у фейсбуці військовий фотокор Олександр Клименко, опублікувавши фото Федорова.

Максим Федоров - вертолітник ЗСУ_1 Максим Федоров - вертолітник ЗСУ вертоліт - гелікоптер ПС ЗСУ
<
>

Читайте також:
За добу ЗСУ перебили 540 російських військових та спалили 1 гелікоптер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна