Grain from Ukraine: з Одеси до Африки третій балкер із пшеницею

З Одеси до Африки іде третій балкер із пшеницею в рамках програми Grain from Ukraine. Попри війну, Україна продовжує допомагати продовольчою продукцією найбіднішим країнам світу.

Балкер NEVA вийшов 8 грудня з Одеського порту, несучи у своїх трюмах гуманітарний вантаж — 25 тисяч тонн пшениці для Сомалі.

Це вже третє судно, з українським продовольством відправлене в Африку в рамках президентської програми Grain from Ukraine. Доставка гуманітарного вантажу здійснюється за підтримки уряду Японії, Франції та Фінляндії. Зараз балкер перебуває біля турецького узбережжя в очікуванні дозволу проходу протокою Босфор, передає “Думська”.

Перші два суховантажі пішли в Ефіопію з 55 тисячами тонн пшениці.

Ще три судна прибули до одеського узбережжя, щоб стати під завантаження.

Загалом з 1 серпня цього року в рамках “зернової ініціативи” відвантажено близько 13,5 мільйонів тонн української агропромислової продукції.

Читайте також:
До Африки прибуло перше судно з пшеницею для Ефіопії в межах програми “Зерно з України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна