До Африки прибуло перше судно з пшеницею для Ефіопії в межах програми “Зерно з України”

У порт Дорале в африканській країні Джибуті прибуло перше судно з українською пшеницею для Ефіопії, відправлене в межах гуманітарної продовольчої програми Grain from Ukraine (“Зерно з України”).

Про це повідомив увечері в суботу, 3 грудня, президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні в Дорале прибуло перше судно з гуманітарним вантажем із 25 тисяч тонн пшениці для Ефіопії. Відправляємо їжу. Відправляємо надію”, – зазначив Зеленський.

Республіка Джибуті – держава на півночі Африканського Рогу, яка на заході й півдні межує з Ефіопією.

Як писала “Новинарня“, в листопаді Україна запустила гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine, яка передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року. Суть програми полягає в прямій закупівлі країнами-учасниками сільськогосподарської продукції в українських виробників та передачі її країнам, що перебувають на межі голоду.

Читайте також:
“Зерно з України” в День пам’яті жертв Голодомору: в Києві відбувся міжнародний саміт з продовольчої безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна