Віцепрезидентку Європарламенту від соціалістів Греції затримали у справі про корупцію в інтересах Катару

Віцепрезидентку Європарламенту, грецьку соціалістку Єву Кайлі виключили з її політичної партії у Греції та призупинили членство у політичній групі в ЄП після повідомлення про її арешт у справі про незаконний лобізм на користь Катару.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Кайді була затримана в столиці Бельгії ввечері у п’ятницю, 9 грудня. Як повідомляла бельгійська преса, у Брюсселі та околицях міста були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності “злочинної організації, корупції та відмивання грошей”. Зокрема правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп’ютерне обладнання.

Раніше у справі вже арештували чотирьох людей, зокрема помічника євродепутата з групи соціалістів і демократів, який є колегою Кайлі, а також колишнього депутата Європарламенту від Італії П’єра-Антоніо Панцері, теж соціаліста.

Двоє інших арештованих – директор неурядової організації та профспілковий лідер італійського походження.

За даними федеральної прокуратури Бельгії, одна з країн Перської затоки зв’язувалася з посадовцями Європарламенту “з вагомою політичною та/або стратегічною позицією” й лобіювала свої інтереси, надсилаючи їм “значні суми грошей” і “важливі подарунки”.

За даними ЗМІ, зокрема AFP, йдеться про Катар, де нині триває Чемпіонат світу з футболу. Проведення важливого спортивного заходу в Катарі стало предметом суперечок через становище трудових мігрантів, а також обмеження щодо представників ЛГБТ і вболівальників загалом.

Після повідомлень про затримання грецької євродепутатки загальногрецький соціалістичний рух (ПАСОК), одна з головних опозиційних партій Греції, повідомив, що “у зв’язку з останніми подіями та розслідуванням бельгійською владою корупції серед європейських чиновників, євродепутатку Єву Кайлі виключено з ПАСОК“.

Політична група Кайлі в Європейському парламенті, Прогресивний альянс соціалістів і демократів, також оголосив про призупинення членства Кайлі у групі “у зв’язку з розслідуванням, що триває”.

Загалом у Європарламенті є 14 віцепрезидентів.

Читайте також:
США офіційно звинуватили Росію та Катар у хабарах на право проведення чемпіонатів світу з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна