Одеса після удару по об’єктах енергетики: ситуація важка, відновлення світла займе більше часу

Після того, як уночі російські війська завдали ударів дронами-камікадзе по енергетичних об’єктах в Одеській області, Одеса та значна частина регіону залишаються без електрики. Ситуація складна, і відновлення електропостачання для людей може затягнутися.

Про це вдень у суботу, 10 грудня, повідомляє НЕК “Укренерго“.

“Пошкоджено частину магістральних високовольтних мереж та обладнання, в результаті чого було знеструмлено споживачів м. Одеси та області.

Наразі ситуація в регіоні дуже складна. Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» працюють над поданням електроживлення на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканал, очисні споруди. Але відновлення електроживлення для побутових споживачів може зайняти більше часу через великий обсяг пошкоджень”, – ідеться в повідомленні “Укренерго”.

У період відсутності електроенергії НЕК просить подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Коментуючи ситуацію в Одесі, заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що раніше цього тижня вдалося відновити майже все енергозабезпечення міста, але минулої ночі ворог завдав нових ударів по енергетичних об’єктах області.

“Станом на зараз місто знеструмлено. Заживлено тільки об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, пологові будинки, котельні та насосні станції. Ситуація залишається важкою, однак контрольованою. На відновлювальні роботи потрібно більше часу, ніж зазвичай”, – написав він у телеграмі.

“Просимо з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Влада та комунальники працюють цілодобово. Ми вже відновлюємо зруйноване”, – додав представник ОП, зазначивши, що в Одесі та області працюють всі “пункти незламності”.

При цьому в Одеській міській раді спростовують фейк про те, що в місті відсутнє водопостачання.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, наразі в місті є водопостачання та водовідведення. Всі міські комунальні служби працюють у цілодобовому режимі.

“Працюють 11 районних котелень та більшість малих. Лікарні та пологові будинки забезпечені електроенергією та водою. Відкриті всі “пункти незламності”.

“Спеціалісти ДТЕК працюють для ліквідації ушкоджень. Ситуація важка, але контрольована”, – зауважив міський голова, якого цитує телеграм-канал ОМР.

Читайте також:
Атака на Південь: ПС збили 10 із 15 дронів, але Одещина лишилася без світла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна