Атака на Південь: ПС збили 10 із 15 дронів, але Одещина лишилася без світла

Під час нічної атаки Повітряні сили ЗСУ збили 10 із 15 ворожих баражуючих боєприпасів Shahed-136/131. Однак решта БПЛА зруйнувала кілька об’єктів енергетичної інфраструктури.

Про відбиття атаки йдеться в повідомленні пресслужби Командування Повітряних сил ЗСУ вранці 10 грудня.

“Вночі 10 грудня російські окупанти атакували південь України дронами-камікадзе “Shahed-136/131” іранського виробництва.
Підрозділами Повітряного командування “Південь” Повітряних сил ЗС України збито десять ворожих дронів-камікадзе над Херсонською, Миколаївською та Одеською областями”, – повідомили в КПС.

Силами протиповітряної оборони 4 “Shahed-136” збито над Херсонщиною, 4 – над Миколаївщиною, 2 – над Одещиною, зазначили в ОК “Південь”.

Ті дрони, що долетіли, все ж завдали значної шкоди. Одеса вранці залишається без електрики.

“Вночі ворог атакував південь країни дронами-камікадзе… Продовжуючи техногенний терор, поцілив по об’єктах енергетичної інфраструктури на Одещині, завдавши суттєвих руйнувань і залишивши без електрики тисячі споживачів. Інформації про постраждалих немає. Триває робота рятувальних та відновлювальних служб”, – повідомили в ОК “Південь”.

За повідомленням “ДТЕК Одеські електромережі”, внаслідок чергової атаки РФ в Одеській області зруйновано “одразу кілька об’єктів критичної інфраструктури”.

“Наразі ситуація з електропостачанням в області та місті Одеса складна. Через масштаб руйнувань енергоінфраструктури в Одесі відключено від електроенергії всіх споживачів, окрім критичної інфраструктури. По населених пунктах області також відбуваються екстрені відключення.

Енергетики ДТЕК “Одеські електромережі” та НЕК “Укренерго” об’єднали зусилля та працюють разом 24/7, щоб якомога скоріше полагодити все зруйноване ворогом та стабілізувати ситуацію”, – інформує Одеська міська рада.

Читайте також:
Генштаб відмінусував за добу 370 рашистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна