В “Укренерго” розповіли, коли Україна повернеться до планових графіків відключення світла

Україна незабаром може перейти на планові графіки відключення світла, і це може відбутися вже за декілька днів.

Про це заявив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький під час брифінгу в п’ятницю, 9 грудня. 

За його словами, Україна зможе зайти в планові графіки відключення електроенергії лише тоді, коли зможе зменшити дефіцит до тих величин, які дозволять кожні, наприклад, чотири години вмикати світло після відключень.

“Проблема зменшення дефіциту пов’язана із відновленням генерувальних потужностей – це ТЕС, ГЕС. АЕС зараз працюють, підтримують систему”, – зазначив Кудрицький, його цитує “РБК-Україна”.

Він акцентував, що до війни українські АЕС забезпечували 50% потреб в електриці, і зараз десь так само.

“Виїхати” на самій атомній енергії ми не можемо, не можемо лише нею покрити усі потреби України. Нам потрібні й інші види генерації, а вони ушкоджені”, – пояснює Кудрицький.

При цьому він підкреслив, що з відходом морозів поступово в енергосистемі відновлюються й генеруючі потужності.

“Також відновлюють роботу електростанції поступово, і таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Я думаю, за декілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго“, – прогнозує Кудрицький.

Читайте також:
В “Укренерго” переповіли, як енергетики лагодили пошкоджені мережі на висоті 31-го поверху протягом шести годин над водою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна